'Messi kiest voor Paris Saint-Germain en gaat megasalaris verdienen'

'Messi kiest voor Paris Saint-Germain en gaat megasalaris verdienen'

06-08-2021 20:59 Laatste update: 07-08-2021 13:12
261

De geruchten over een sensationale overstap van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain nemen toe. Volgens journalist Mohamed Bouhafsi van RMC Sport heeft de Argentijn 'ja' gezegd tegen de topclub uit Parijs. 

Bouhafsi verzekert dat Messi in wil stappen bij PSG, dat hem volgens L'Équipe een astronomisch salaris aangeboden heeft. De Argentijn kan in Frankrijk voor twee seizoenen tekenen met een optie voor nog een jaar tegen een jaarsalaris van veertig miljoen euro netto. PSG zou de deal in het weekend rond willen maken. Vader Jorge Messi spreekt in de komende uren met de clubleiding.

Volgens het Franse weekblad gaat PSG all-in voor Messi, die donderdag afscheid nam als speler van FC Barcelona. Club en speler waren akkoord over een nieuw contract, maar door de financiële regels van La Liga kon er niet getekend worden. PSG springt in en heeft Messi een tweejarig contract tegen een salaris van veertig miljoen netto geboden, aldus L'Équipe vrijdagavond. 

Messi kan niet alleen op het veld van waarde zijn voor PSG, maar ook daarbuiten. Met zijn komst krijgt de Franse topclub ook commercieel meer voet aan de grond. De shirtverkoop zal explosief toenemen en ook de tv-rechten worden meer waard. Daarnaast neemt de waarde van de club toe en zullen meer spelers de overstap naar PSG willen maken.

Hoewel Barcelona het afscheid van Messi aangekondigd heeft, kan nog altijd niet worden uitgesloten dat er hier sprake is van power play, bedoeld om La Liga onder druk te zetten en min of meer te dwingen de regels te versoepelen, zodat Messi alsnog kan tekenen. Hij vertegenwoordigt in Spanje veel waarde en een vertrek zou zowel Barcelona als La Liga slecht uitkomen. Maar volgens RMC is het duidelijk: Messi wil naar PSG.