Meteen puntenverlies voor FC Emmen, domper in blessuretijd voor FC Volendam

06-08-2021 21:58
118

De eerste wedstrijden van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen zijn gespeeld. Degradant FC Emmen is meteen tegen de lamp gelopen. Het kwam bij Telstar niet verder dan 1-1 bij Telstar.

Telstar - FC Emmen 1-1
Emmen, dat met meerdere nieuwkomers aan de aftrap begon, incasseerde al snel de eerste tegenvaller van het seizoen. Telstar kwam vroeg op voorsprong door Glynor Plet, die na vier minuten de score opende. Emmen was even van slag, maar pakte de draad snel weer op en kwam weer op gelijke hoogte via Jeredy Hilterman.

De wedstrijd ging lang gelijkop in Velsen-Zuid. Hilterman kreeg kansen om Emmen de voorsprong te bezorgen, maar namens Telstar was Plet meerdere malen gevaarlijk. Hoewel Emmen voor de meeste dreiging zorgde, zal een gelijkspel voor de degradant niet als een verlies aanvoelen.

FC Dordrecht - Jong PSV 1-1
Ruud van Nistelrooy heeft als trainer van Jong PSV gedebuteerd met een gelijkspel. Uit bij FC Dordrecht werd het 1-1. Goudhaantje Fodé Fofana zette Jong PSV na ruim een kwartier op voorsprong, waardoor Dordrecht moest komen.

De voorsprong bleef lang op het scorebord staan, maar na ruim een uur bracht Tim Hölscher de stand weer gelijk. In de slotfase liet Dordrecht meerdere kansen op de voorsprong lopen, al kreeg ook Jong PSV nog kansen om de zege naar zich toe te trekken.

FC Eindhoven - FC Volendam 2-2
FC Volendam is in de blessuretijd tegen puntenverlies aangelopen tegen FC Eindhoven. Het Andere Oranje kwam na precies twaalf minuten spelen op voorsprong, waarna hij een kans op een verdubbeling van de score miste. Volendam, met Micky van de Ven op de bank, scoorde vlak voor rust alsnog via Daryl van Mieghem.

Eindhoven liet het er niet bij zitten, gaf voor rust nog een keer gas en zag Joey Sleegers vanaf de stip 1-2 maken. De tweede helft ging op en neer, maar Volendam stichtte het grootste gevaar. Vlak voor kwam de ploeg van Wim Jonk echter een paar keer goed weg. Het was een kwestie van uitspelen voor Volendam, maar in de blessuretijd scoorde Sleegers opnieuw voor Eindhoven.

Excelsior - TOP Oss 0-1
Excelsior moet al na één speelronde in de achtervolging in de Keuken Kampioen Divisie. TOP Oss heeft Rotterdam-Kralingen verlaten met drie punten door een goal van Jearl Margaritha, die vlak voor rust geweldig raak schoot.

Pas in de tweede helft beet Excelsior serieus van zich af. De Rotterdammers kregen kans na kans en daardoor was het wachten op de gelijkmaker, maar die viel niet. Onder meer Mats Wieffer was bijzonder dicht bij de gelijkmaker.

FC Den Bosch - Helmond Sport 2-0
Met de eerste drie punten op zak leeft FC Den Bosch toe naar de volgende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Het duel der laagvliegers van vorig seizoen werd door de thuisclub gewonnen: 2-0. Het duel kwam pas laat op gang. Na ruim een uur scoorde Ryan Leijten, waarna goudhaantje Jizz Hornkamp niet veel later voor de beslissing zorgde. Helmond Sport probeerde wel wat, maar was niet bij machte om in de slotfase nog extra spanning in te brengen.