PSV verkleint gat met Ajax: 'Götze buitencategorie en om Madueke kun je niet heen'

PSV verkleint gat met Ajax: 'Götze buitencategorie en om Madueke kun je niet heen'

07-08-2021 08:36
146

Arnold Bruggink vindt dat PSV er veel beter voorstaat dan vorig seizoen. De oud-speler van de Eindhovenaren prijst vooral Mario Götze en Noni Madueke, die indruk maakten in de duels met Galatasaray en FC Midtjylland in de voorrondes van de Champions League.

"Götze, ja, hij is echt van de buitencategorie", zegt Bruggink tegen de NOS. "Zeker op de plek waar hij nu staat, op tien. Als hij inderdaad heel blijft, dan gaat Götze dit seizoen uitblinken met goals en assists. Met dank aan de wisselwerking met jongens als Eran Zahavi en Noni Madueke."

Wedden

Meer odds

Ook over de negentienjarige Engelsman is de ESPN-analist lyrisch. "Madueke, daar kun je niet meer omheen. Hij heeft echt een enorme stap gezet in zijn ontwikkeling. In plaats van dat hij langs de zijlijn staat te wachten tot hij een keer wordt aangespeeld, zie je hem nu terug sprinten, ballen veroveren en bepalende acties maken. Zijn rendement is hoger geworden."

Bruggink ziet daarnaast de meerwaarde van spelers als Marco van Ginkel en André Ramalho, die sturing geven aan het team. Of het genoeg is om Ajax het vuur na aan de schenen te leggen, is afwachten. "Ze maken indruk, dat staat buiten kijf. Of het genoeg is om Ajax uit te dagen, dat blijft afwachten. Ik vind Ajax nog steeds veruit favoriet voor de landstitel, maar PSV gaat gevoelsmatig het gat wel kleiner maken."

Zaterdag staat de eerste krachtmeting tussen de Amsterdammers en de Eindhovenaren op het programma. De rivalen strijden om de Johan Cruijff Schaal.