Sneijder voert hete discussie met Derksen: 'Ik ken ook de andere kant van het land

Sneijder voert hete discussie met Derksen: 'Ik ken ook de andere kant van het land

07-08-2021 10:40
235

Johan Derksen en Wesley Sneijder voerden vrijdagavond een discussie over Qatar, het omstreden land waar volgend jaar het WK georganiseerd wordt. The Guardian onthulde dat er bij de bouw van stadions 6500 mensen zijn overleden. Sneijder speelde één seizoen bij Al-Gharafa in Qatar.

De mensenrechten worden in Qatar geschonden, maar Sneijder heeft ook de andere kant van het land gezien. "Ik heb daar ooit mijn mening over gegeven en daar sta ik nog steeds achter: ik ken ook de andere kant van het land", zegt hij bij De Oranjezomer. "Wat ik heb gezien? Ik heb niets gezien wat niet goed is. Overal waar ik ben geweest, heb ik alles gezien."

Het argument dat de welgestelde Sneijder zich alleen in bepaalde kringen begaf, wordt weerlegd. "Waar ik ook kom, ik snuif de cultuur op. Ik wil één zijn met het land. Dat heb ik in Qatar ook gedaan. Ik ben overal geweest. Ik had een chauffeur en die was super tevreden en zo heb ik nog honderd verhalen. Er zullen wellicht dingen zijn gebeurd die heel ernstig zijn, maar ik heb ze niet gezien. Waarom moet ik dan verkondigen dat het allemaal zo slecht is?"

Derksen haalt aan dat er vreselijke dingen gebeuren in Qatar. "Die gebeuren overal. Ik weet ook dat paspoorten in worden genomen, maar het beeld dat ze een verschrikkelijk leven hebben.. Dat hebben ze echt niet. 6500 doden? Dat is verschrikkelijk en daar hadden ze ook anders mee om moeten gaan. Maar als je naar het totaalbeeld van het land kijkt, is het niet zo slecht."