'Ajax is deel van de geschiedenis, maar helaas ook veel blessures'

'Ajax is deel van de geschiedenis, maar helaas ook veel blessures'

Gepubliceerd: zaterdag 7 augustus 2021 om 10:55za 07-08-2021 om 10:55

Viktor Fischer is inmiddels speler van Royal Antwerp in België, maar ontkomt er in interviews niet aan om vragen over Ajax te beantwoorden. Hij was op weg naar de Europese top, maar mede door blessures moest hij pas op de plaats maken. Daar gaat het nu nog steeds over.

Fischer tekende deze week een vierjarig contract bij Royal Antwerp en speelde al mee tegen KV Kortrijk. Hij verruilde Ajax voor Middlesbrough, een stap waarvan hij van tevoren niet had verwacht dat hij hem zou maken. "Iedereen begint altijd over Ajax, ja. Dat zal niet meer veranderen", zegt Fischer tegen Het Nieuwsblad. "Het is een deel van m'n geschiedenis. Ik heb er fantastisch mooie jaren gekend en helaas ook blessures gehad. En dan nóg wat blessures."

Fischer kende bij Ajax een uitstekende periode, maar door blessures wist hij nooit zijn top te bereiken. Hij was ooit eens veertien maanden afwezig met een hamstringblessure, terwijl dat eigenlijk maar zes weken zouden moeten zijn. "Als ze de goede diagnose hadden gesteld, was het bij die zes weken gebleven, maar ja..."

Ook bij FC Kopenhagen was Fischer regelmatig geblesseerd. Hij denkt echter niet dat hij blessuregevoelig is. "Totaal niet. Bij Kopenhagen ging het ook om een dom ongeluk, waarbij m’n voet op een verkeerde manier op het slechte veld belandde en ik m’n enkelbanden scheurde. Kan iedereen overkomen. Dat heeft niks met een zwak lichaam te maken."

Fischer vindt het lastig om in te schatten of hij op het niveau van zijn beginperiode bij Ajax zit. "Want als ik op dat ­niveau zit, zal iedereen zeggen: dan is-ie een van de betere spelers in de Belgische competitie. Het belangrijkste is dat ik tevreden ben met wat ik doe op training en in de wedstrijden. Het was al goed. Maar het kan nog veel beter."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws