'Met een transfersom van minder dan 20 miljoen een koopje voor Bayern'

'Met een transfersom van minder dan 20 miljoen een koopje voor Bayern'

07-08-2021 12:58
14

Marcel Sabitzer wordt genoemd bij Bayern München en clubicoon Lothar Matthäus snapt dat wel. Sabitzer kan voor een relatief laag bedrag worden opgepikt bij RB Leipzig, dat Dayot Upamecano al naar Bayern zag vertrekken.

Matthäus denkt niet dat Sabitzer puur voor de breedte gehaald wordt door Bayern. "Hij kan zelfs een basisspeler worden", zegt hij tegen de Abendzeitung. "Daar ben ik van overtuigd. Hij en Julian Nagelsmann kennen elkaar goed uit hun periode bij Leipzig. Ze waarderen elkaar. Sabitzer is een absolute leider bij Leipzig. Hij heeft genoeg ervaring om op verschillende posities op het middenveld te spelen."

"En met een transfersom van minder dan twintig miljoen euro, zou dat een koopje zijn voor Bayern. Ik zou de transfer goed kunnen begrepen. Sabitzer zou tot de eerste dertien of veertien spelers van Bayern behoren", zegt Matthäus. Hij vindt dat de selectie van Bayern in de breedte nog wel wat versterking nodig heeft.

Met het binnenhalen van Sabitzer zou Bayern opnieuw een mokerslag uitdelen aan Leipzig. "Maar Leipzig heeft nog steeds een sterk elftal, vooral op het middenveld is het sterk. Nagelsmann was de architect van Leipzig, nu moet hij zich bewijzen in München. Maar met de huidige selectie is dat nog niet zo makkelijk."