Antony met Olympisch goud terug naar Ajax: Malcom zorgt voor de titelprolongatie

07-08-2021 16:03 Laatste update: 16:13
73

Brazilië heeft zaterdagmiddag Nederlandse tijd zijn Olympische voetbaltitel geprolongeerd. Invaller Malcom schoot de Seleçao – met Ajacied Antony weer in de basis – in de verlenging voorbij Spanje.

De Brazilianen hadden in de halve finales na penalty's afgerekend met Mexico, terwijl Spanje na verlenging te sterk was voor Japan. Beide landen gaven elkaar in de reguliere speeltijd weinig toe en moesten opnieuw overwerken. Topscorer Richarlison miste op slag van rust een penalty, maar Matheus Cunha brak de wedstrijd alsnog open: de speler van Hertha BSC bleek te midden van drie Spanjaarden de slimste en passeerde doelman Unai Simón.

In de tweede helft raakte Richarlison de lat namens Brazilië, waarna Mikel Oyarzabal de stand gelijk trok met een snoeiharde volley. In de slotfase van de tweede helft raakte ook Bryan Gil de lat namens Spanje, waardoor een verlenging onafwendbaar bleek. Hierin drukten de Brazilianen door: Antony zette Malcom aan het werk en de invaller wist Simón te passeren. Spanje kwam die 2-1 niet meer te boven en moet genoegen nemen met het zilver.