Tweeluik in Utrecht: Fortuna opent met 2-3 winst, FC Utrecht slaat terug met 7-0

07-08-2021 17:06
66

FC Utrecht heeft zijn voorbereiding afgesloten met een opvallend tweeluik tegen Fortuna Sittard. Beide Eredivisie-clubs speelden zaterdag twee volledige oefenwedstrijden tegen elkaar: Fortuna won de eerste krachtmeting met 2-3, maar FC Utrecht nam dubbel en dwars revanche en won de tweede wedstrijd met liefst 7-0.

Fortuna begon de eerste wedstrijd op Sportpark Zoudenbalch met zijn beoogde basisopstelling en schoot uit de startblokken: Anastasios Douvikas werkte een corner van de bezoekers ongelukkigerwijs in eigen doel. De Griek nam na een kwartier spelen revanche en zorgde voor de 1-1, maar Fortuna nam op slag van rust weer de leiding na een treffer van Bassala Sambou. Bart Ramselaar hielp FC Utrecht aan een tweede gelijkmaker, maar de gasten hadden alsnog het laatste woord: Mats Seuntjens benutte een penalty en legde daarmee de 2-3 eindstand vast.

Beide teams gingen direct op herhaling en Fortuna stelde in de tweede wedstrijd zijn B-keus op, aangevuld met Zian Flemming en de nieuwe doelman Felix Dornebusch. Die wist twintig minuten lang zijn doel schoon te houden, maar daarna ging het snel: Remco Balk opende de score en maakte ook de 2-0, Adrián Dalmau kwam nog voor rust eveneens tot twee treffers. De Spanjaard maakte in de tweede helft zijn hattrick vol, Moussa Sylla verzorgde het slotakkoord met zijn 6-0 en 7-0.

Beide clubs kunnen nu toewerken naar de eerste competitiewedstrijd. Fortuna speelt op 14 augustus thuis tegen FC Twente, FC Utrecht ontvangt één dag later Sparta.