ADO begint seizoen goed en verslaat pover Jong Ajax: Verheydt scoort bij debuut

08-08-2021 14:18 Laatste update: 14:36
142

ADO Den Haag is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een overwinning op Jong Ajax: 2-0. De deze week aangetrokken Thomas Verheydt was één van de doelpuntenmakers.

ADO degradeerde afgelopen seizoen in de Eredivisie en kampt met acute financiële problemen, maar op het veld was daar zondagmiddag weinig van te merken. De ploeg van trainer Ruud Brood was beter dan Jong Ajax en kwam vlak na rust op voorsprong. Amar Catic schoot de bal in de verre hoek, achter doelman Jay Gorter.

Gorter hield Jong Ajax vervolgens nog enigszins op de been met een wereldredding, maar moest het antwoord schuldig blijven op de rake kopbal van Verheydt. De ingevallen spits beleefde daarmee een droomstart bij zijn nieuwe club. In de blessuretijd miste Victor Jensen nog voor een leeg doel na een opmerkelijke fout van ADO-doelman Luuk Koopmans.

Het was voor ADO de eerste wedstrijden in de Eerste Divisie sinds 2008. Later op de zondag komt een andere degradant in actie: VVV-Venlo opent het seizoen om 14.30 uur tegen NAC Breda. Vrijdag leed het eveneens gedegradeerde FC Emmen puntenverlies tegen Telstar (1-1).