Memphis neemt Barcelona bij de hand tegen Juve en pakt vriendschappelijke prijs

08-08-2021 23:22
62

FC Barcelona heeft de Trofeu Joan Gamper gewonnen. De vriendschappelijke prijs, die traditiegetrouw ieder jaar door de Catalanen tegen een andere tegenstander wordt afgewerkt, werd uit handen van Juventus gehouden.

Beide ploegen startten het duel met een sterke formatie. Zo had Ronald Koeman basisplaatsen ingeruimd voor Memphis Depay en Antoine Griezmann, terwijl Juventus aantrad met Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt in de basis. Het was Barcelona dat al vroeg op voorsprong kwam. Memphis was het eindstation van een prima aanval en wipte de bal over de uitkomende Wojciech Szczesny heen.

Een prims start voor Koeman en de zijnen, die in het vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij bleven. De watervlugge Yusuf Demir en de goed spelende Memphis waren blikvangers aan Blaugrana-zijde, maar opnieuw tot scoren komen voor de rust lukte niet meer. in de tweede helft werd de score wel verdubbeld via Martin Braithwaite en Riqui Puig zorgde in blessuretijd voor de eindstand: 3-0.

Koeman liet Memphis de negentig minuten volmaken, terwijl De Ligt het veld na 61 minuten moest ruimen. Europees kampioen Giorgio Chiellini kwam hem vervangen. Op datzelfde moment werd Sergiño Dest ook van het veld gehaald ten faveure van Emerson.