Perez ziet ideale transferkans voor Ajax: 'Is Christian Eriksen geen optie?'

Perez ziet ideale transferkans voor Ajax: 'Is Christian Eriksen geen optie?'

Gepubliceerd: maandag 9 augustus 2021 om 09:38ma 09-08-2021 om 09:38

Het zou verstandig zijn als Ajax de optie onderzoekt om Christian Eriksen terug te halen naar Amsterdam. Dat stelt Kenneth Perez, die weet dat Nederland één van de weinige landen is waar voetballers met een ICD - een inwendige defibrillator - in actie mogen komen.

De toekomst Eriksen gaat de laatste weken regelmatig door het hoofd van Perez. "In Italië mag je niet met een defibrillator voetballen", begint de Deen bij De Ultieme Voorbeschouwing van ESPN. Eriksen stortte zeven weken geleden in tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland en werd op het veld gereanimeerd. Inmiddels maakte hij het weer goed.

De regels rond hartproblematiek zijn in Italië een stuk strenger dan in Nederland, waar wel met een ICD gespeeld mag worden. Daley Blind is daar een voorbeeld van. "Zou het voor Ajax dan geen optie kunnen zijn om te onderzoeken of ze Eriksen aan de selectie kunnen toevoegen?", vraagt Perez zich af.

Perez vindt dat Ajax een miljoenenbod op Edson Álvarez - Stade Rennes heeft interesse - zou moeten accepteren. "Dan kun je met een middenveld met Eriksen, Gravenberch en Klaassen gaan spelen. Het duurt natuurlijk wel even voor Eriksen weer op niveau is. Je kan hem zonder al te veel concurrentie ophalen, want er zijn weinig landen in Europa waar hij mag voetballen. Hij moet weer lekker op het veld kunnen staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Ajax moet Eriksen proberen terug te halen

Eens
83%
Oneens
17%
(3085 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws