'Ik beloofde mijn overleden moeder dat ik terug zou komen en dat wilde ik nakomen'

'Ik beloofde mijn overleden moeder dat ik terug zou komen en dat wilde ik nakomen'

09-08-2021 11:13
17

Gregor Breinburg eerde zijn overleden moeder met een basisplaats namens ADO Den Haag in de competitiewedstrijd tegen Jong Ajax. De middenvelder had haar beloofd dat hij een comeback in het profvoetbal zou maken.

Breinburg speelde op 8 maart 2020 met De Graafschap tegen Go Ahead Eagles, maar daarna werd het stil. Zijn contract in Doetinchem werd niet verlengd en een jaar lang zat de middenvelder zonder club. Tijdens die periode overleed ook zijn moeder. "Ik had haar beloofd dat ik terug zou komen", zei hij na afloop tegenover het Algemeen Dagblad. "Die belofte wilde ik nakomen."

Dat lukte Breinburg. Hij zorgde dat hij fit was en kon aansluiten bij ADO Den Haag. "Ik zag dat er hier veel middenvelders weggingen en heb contact opgenomen met Ruud Brood. Ik zei dat ik beschikbaar was als hij spelers kon gebruiken voor op de training. Ik mocht komen op voorwaarde dat ik redelijk fit zou zijn. Dat was ik."

Met een contract op zak mocht de middenvelder tegen Jong Ajax meteen in de basis beginnen. "Dat voelde zo lekker. Mijn moeder was altijd bij mijn wedstrijden en ik miste haar vandaag. Maar door mijn rugnummer 21 (ze overleed op 21 december, red.), was ze toch een beetje bij me."