Feyenoord, Slot en Higler nieuws in Spanje: 'Monumentale woede Simeone in De Kuip'

Feyenoord, Slot en Higler nieuws in Spanje: 'Monumentale woede Simeone in De Kuip'

09-08-2021 13:54
104

De woede-uitbarsting van Diego Simeone is ook nieuws in Spanje. Na het laatste fluitsignaal bij Feyenoord - Atlético Madrid schold de Argentijnse succescoach eerst scheidsrechter Dennis Higler de huid vol, waarna Arne Slot tot zijn stomme verbazing een duw kreeg.

In Spanje is men wel wat gewend van de heetgebakerde Simeone, maar het in Barcelona gestationeerde Mundo Deportivo keek er toch van op. 'Simeone explodeerde aan het einde van de oefenwedstrijd die Atlético verloor van Feyenoord', reageert de ochtendkrant.

'De Argentijn werd woedend op scheidsrechter Dennis Higler, die in zijn beleving buitenspel over het hoofd had gezien bij de winnende goal van Feyenoord, diep in blessuretijd. Het zorgde voor monumentale woede bij Simeone. Nadat hij geen gehoor kreeg van Higler en de assistent-scheidsrechter, weigerde hij de hand van de trainer van Feyenooord, die erom moest lachen. Het gevolg: een duw van El Cholo tegen Arne Slot.'

Marca constateert dat de winnaarsmentaliteit van Simeone de overhand nam. 'Iedereen weet dat hij niet van verliezen houdt, zelfs niet in vriendschappelijke wedstrijden. Dat bleek ook tegen Feyenoord, toen hij bij de scheidsrechter protesteerde alsof Atlético net de Champions League-finale had verloren.'

Slot zei na de wedstrijd dat hij de reactie van Simeone 'licht overtrokken' vond. Hij wilde de Argentijn slechts een handje geven. "Dat wilde hij niet, dus daar moest ik om lachen. Als er niemand bij had gestaan was het voor mij denk ik een groter probleem geweest", lacht Slot. "Een-op-een zou ik hem niet graag tegenkomen."