KNVB maakt datum eerste persconferentie Van Gaal bekend

KNVB maakt datum eerste persconferentie Van Gaal bekend

09-08-2021 19:31
50

De KNVB dinsdag 17 augustus bondscoach Louis van Gaal en zijn technische staf presenteren op de KNVB-campus in Zeist. Twee dagen eerder, op zondag 15 augustus, zal de kersverse bondscoach zijn eerste voorselectie bekend maken.

Tijdens de persconferentie, die om 15.00 uur begint, zal Van Gaal ook een toelichting geven op zijn eerste voorlopige selectie. Daarnaast wordt dus ook de nieuwe technische staf officieel gepresenteerd. Deze bestaat uit Danny Blind en Henk Fraser. Frans Hoek keert terug als keeperstrainer bij Oranje.

De voorselectie dient als opmaat naar de hervatting van de kwalificatiecyclus richting het WK 2022 in Qatar. Op 1 september speelt Oranje het belangrijke uitduel tegen Noorwegen, waarna op 4 september een thuiswedstrijd tegen Montenegro op het programma staat. Op 7 september speelt Oranje het thuisduel tegen Turkije.

De aanstelling van Van Gaal werd vorige week officieel bekendgemaakt door de Nederlandse voetbalbond. Het wordt voor de oefenmeester de derde periode aan het roer bij Oranje. "Het Nederlands voetbal is mij altijd aan het hart gegaan en het bondscoachschap is in mijn ogen een sleutelpositie voor het verder brengen van ons voetbal. Bovendien beschouw ik het als een eer het Nederlands elftal te coachen", liet Van Gaal destijds weten op de website van de KNVB.