Vlap is definitief terug in de Eredivisie: 'Belangrijk zijn met goals en assists'

Vlap is definitief terug in de Eredivisie: 'Belangrijk zijn met goals en assists'

10-08-2021 09:37 Laatste update: 10:15
87

Het is nu echt officieel: Michel Vlap is speler van FC Twente. De club huurt hem voor de duur van één seizoen van Anderlecht. Twente heeft geen optie tot koop.

Vlap stond al een tijdje op het wensenlijstje van trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer. Achter de schermen was de club druk bezig om hem vast te leggen.

"Een paar jaar geleden heeft FC Twente in een gesprek al een goede indruk op mij gemaakt. Nu mag ik dankzij FC Twente weer in de mooie Eredivisie spelen", zegt Vlap op de clubsite van Twente. "Ron Jans is een ervaren trainer die het beste uit mij en het team kan halen. Ik kan me mijn eerste wedstrijd in De Grolsch Veste nog goed herinneren, wat een ongelooflijke sfeer. Hopelijk kan ik belangrijk zijn met goals en assists."

Streuer heeft met Vlap de gewenste middenvelder vastgelegd. Hij is blij dat het gelukt is. "Met de komst van Michel Vlap hebben we het type speler waar we al lang naar op zoek zijn. Met zijn creativiteit en zijn scorend vermogen is hij een absolute versterking voor deze ploeg."

Vlap maakte twee jaar geleden voor acht miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar Anderlecht, maar zijn avontuur in België gaat tot nu toe met vallen en opstaan. Hij werd het afgelopen half jaar verhuurd aan Arminia Bielefeld.