'FC Barcelona ziet overbodige Pjanic vertrekken en krijgt meer ademruimte'

'FC Barcelona ziet overbodige Pjanic vertrekken en krijgt meer ademruimte'

10-08-2021 10:35
62

Miralem Pjanic keert waarschijnlijk terug bij Juventus. FC Barcelona staat op het punt om de Bosniër te verhuren aan zijn oude club.

Dat melden SPORT en AS. Pjanic (31) had sportief nooit echt een meerwaarde voor Barcelona. Hij was betrokken bij de transfer van Arthur naar Juventus, bedoeld om meer kapitaal los te krijgen voor Barcelona. De transfer, waar officieel zo'n zestig miljoen euro mee gemoeid was, was er dus vooral eentje voor de boeken. Pjanic kwam tot nu toe tot negentien wedstrijden voor Barcelona in de competitie.

Volgens SPORT en AS staat Juventus nu op het punt om hem op te halen bij Barcelona. Het gaat om een huurtransfer van een seizoen met een optie voor nog een seizoen en Pjanic levert twintig procent salaris in om de deal mogelijk te maken.

Barcelona is voor de start van de competitie druk bezig om overbodige spelers te lozen. Hoe meer spelers er vertrekken, hoe meer ruimte er ontstaat voor nieuwe spelers om ingeschreven te worden. Memphis Depay en Sergio Agüero kunnen door financiële redenen nog niet geregistreerd worden. Aguëro zal de komende weken sowieso niet in actie komen vanwege een blessure.