'Ik wilde naar één van die clubs, maar Ajax eiste plotseling een hogere prijs'

'Ik wilde naar één van die clubs, maar Ajax eiste plotseling een hogere prijs'

10-08-2021 15:30
95

Nicolai Boilesen had in de zomer van 2015 een fraaie transfer kunnen maken. De Deense linksback, die destijds onder contract stond bij Ajax, stond in de belangstelling van Borussia Dortmund, AS Roma en Galatasaray.

Boilesen had nog een jaar contract in Amsterdam en probeerde een vertrek te bewerkstelligen. "Die hele zomer wilde ik weg en er waren drie clubs met wie ik goede gesprekken heb gevoerd", vertelt hij aan het Deense TV3. "Ik wilde naar één van die clubs, maar Ajax eiste plotseling een hogere vraagprijs dan ze met mij af hadden gesproken."

De clubs die Boilesen bedoelt zijn Dortmund, Roma en Galatasaray. Zij hadden vier miljoen euro voor de linksback moeten betalen, maar wilden dat niet. Genoa kwam wel tot een akkoord met Ajax. "Daar ben ik nog op bezoek geweest, maar ik voelde niet dat ze me heel graag wilden hebben. Ze wisten ook niet heel erg veel over mij."

Uiteindelijk bleef de Deen nog een jaar bij Ajax, maar tot speelminuten kwam hij niet meer. Hij negeerde trainer Frank de Boer en directeur voetbalzaken Marc Overmars en na het aflopen van zijn contract vertrok hij door de achterdeur. FC Kopenhagen haalde hem transfervrij op en daar speelt hij nu nog steeds.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie