'Tagliafico heeft last van overdreven bewijsdrang, Ajax moet met hem aan de slag'

'Tagliafico heeft last van overdreven bewijsdrang, Ajax moet met hem aan de slag'

10-08-2021 17:55
161

Nicolás Tagliafico heeft last van 'overdreven bewijsdrang', denkt Jan van Halst. De huidige voetbalanalist had als speler van Ajax zelf ook een reputatie en zag het in de strijd om de Johan Cruijff Schaal weer misgaan met de Argentijn.

Tagliafico kreeg bij een 0-2 achterstand rood voor een onbesuisde tackle op PSV'er André Ramalho en mist daardoor de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen tegen NEC en FC Twente. "Volgens mij heeft hij last van een overdreven bewijsdrang.", reageert Van Halst in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Sinds zijn Ajax-debuut in januari 2018 ging Tagliafico liefst 42 keer op de bon, meer dan welke speler in Nederland dan ook. Opvallend vaak gebeurde dat in topwedstrijden. Van Halst: "Ajax moet met hem aan de slag. Fel en temperamentvol, oké, maar die domme tackles moeten eruit. Zeker op het niveau waar Ajax nu op acteert."

Van Halst merkte later in zijn carrière dat het ook zónder harde tackles kon. Tagliafico moet dat gaan beseffen, vindt de analist, die niet uitsluit dat de kaartenregen impact heeft op een mogelijke droomtransfer. "Clubs kijken toch naar data. Als ze dan nog een andere kandidaat hebben die weinig kaarten pakt, zullen ze voor hem gaan. Op Simeone misschien na dan."