PSV wint ook in Denemarken en stoomt probleemloos door richting play-offs

PSV wint ook in Denemarken en stoomt probleemloos door richting play-offs

10-08-2021 21:50 Laatste update: 22:42
161

PSV heeft zich probleemloos gekwalificeerd voor de play-offs van de Champions League. Ook de return tegen FC Midtjylland werd in winst omgezet: 0-1. PSV won vorige week al met 3-0.

Vrijwel niemand geloofde nog in een Deense comeback en dus kon PSV zich al min of meer rijk rekenen. Toch nam trainer Roger Schmidt het zekere voor het onzekere en stuurde hij een sterke basiself het veld in: alleen Marco van Ginkel en Phillipp Mwene kregen rust. Davy Pröpper en Jordan Teze vervingen hem. 

Midtjylland was minder slecht dan vorige week in Eindhoven en kreeg zelfs de eerste kans in Herning. PSV was gevaarlijk via Eran Zahavi, Mario Götze en Cody Gakpo, maar de Denen konden eenvoudig overeind blijven. De PSV-storm van vorige week was donderdag afwezig. Midtjylland kreeg wel wat kansjes, maar PSV hoefde amper moeite te doen om de aanvallers buiten de deur te houden.

De echte noodzaak om er nog een interessante wedstrijd van te maken ontbrak bij PSV. Midtjylland kwam beter voor de dag, maar was geen moment écht dicht bij de openingstreffer die PSV mogelijk zou doen laten zweten. Schmidt gebruikte de tweede helft om een aantal basisspelers te wisselen en gunde Fodé Fafana zijn Europese debuut.

Alles wees erop dat de wedstrijd in 0-0 zou eindigen, maar invaller Bruma bezorgde PSV alsnog een late overwinning. PSV speelt in de play-offs tegen Benfica.