Spelersrapport: één onvoldoende na ongecompliceerde avond voor PSV

Spelersrapport: één onvoldoende na ongecompliceerde avond voor PSV

10-08-2021 21:54 Laatste update: 22:06
101

Een late zege op FC Midtjylland (1-0) was dinsdagavond genoeg voor PSV om een ticket voor de play-offs van de Champions League te bemachtigen. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een probleemloze avond in Denemarken.

Joël Drommel - 6,5: één van de betere spelers aan PSV-zijde. Drommel komt soms een beetje angstig over, maar moest een paar keer reddend optreden en deed dat naar behoren.

Jordan Teze - 6: de vervanger van Phillipp Mwene - en muurligger - liet niet zien waarom hij een vaste basisplaats verdient. Tegelijkertijd valt dat hem moeilijk te verwijten: PSV hoefde niet meer in.

André Ramalho - 6,5: het Braziliaanse slot op de deur is nu al een onbetwiste basisspeler. Buiten een paar verdedigende schoonheidsfoutjes, liet Ramalho zien een zekerheidje te zijn bij PSV.

Olivier Boscagli - 6: toonde slechts mondjesmaat aan hoe belangrijk hij kan zijn met zijn inspeelpasses. Boscagli hoefde zich verdedigend niet overmatig in te spannen.

Philipp Max - 5,5: ontsnapte toen hij in de tweede helft zijn directe tegenstander helemaal kwijt was en Anders Dreyer scoorde niet. De voorzetten van de Duitser konden wel wat nauwkeuriger.

Ibrahim Sangaré - 6: kreeg er weer vaak een voetje tussen, maar stond met balverlies ook enkele keren aan de basis van een (potentieel) gevaarlijke Midtjylland-counter.

Davy Pröpper - 6: maakte indruk tijdens zijn invalbeurt tegen Ajax en werd beloond met een basisplaats, ook doordat Marco van Ginkel rust kreeg. Pröpper speelde zuinigjes en kreeg de enige kaart van de wedstrijd.

Noni Madueke - 5: Galatasaray, Midtjylland en Ajax werden de laatste weken overrompeld door Madueke, maar het kan niet altijd feest zijn. Beleefde een ongelukkige avond en verliet na een uur gefrustreerd het veld.

Mario Götze - 6: deed niet meer dan nodig op een avond dat PSV niet hoefde te flitsen en fonkelen. Götze werd een kwartier voor tijd gewisseld en begint in elk geval fit aan de Eredivisie.

Cody Gakpo - 6: maakte het directe tegenstander Dion Cools lastig, al werkte de Belgische back van Midtjylland zichzelf ook vaak in de nesten. De normaal zo effectieve Gakpo miste twee goede kansen.

Eran Zahavi - 6,5: werkt keihard, dat kan de grootverdiener van PSV niet ontzegd worden. Maar het was ook niet zijn avond. Zahavi kwam in elk geval nog tot een aantal schoten op doel.

Invallers
Armindo Bruma - x: viel na 63 minuten in voor Madueke en scoorde in de blessuretijd, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Yorbe Vertessen - x: viel na 63 minuten in voor Gakpo en speelde te kort voor een beoordeling.
Marco van Ginkel - x: viel na 76 minuten in voor Götze en speelde te kort voor een beoordeling.
Fodé Fofana - x: viel na 88 minuten in voor Zahavi en speelde te kort voor een beoordeling.
Mauro Júnior - x: viel na 88 minuten in voor Pröpper en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Roger Schmidt - 6,5: maakte een logische keuze door Van Ginkel na zijn lange periode van inactiviteit te sparen. Het was meteen een teken aan de wand: er was geen bittere noodzaak om vol gas te geven na de 3-0 zege van vorige week.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)