De PSG-kassa rinkelt: peperdure shirts met Messi zijn nu al niet meer te krijgen

De PSG-kassa rinkelt: peperdure shirts met Messi zijn nu al niet meer te krijgen

10-08-2021 23:20 Laatste update: 23:43
38

Het is gekkenhuis bij Paris Saint-Germain. Supporters zijn massaal naar de online fanshop gegaan om een shirt van Lionel Messi te kopen, maar de meesten grijpen mis. Ze zijn uitverkocht, nog geen twintig minuten na de officiële bekendmaking van PSG.

PSG maakte rond 22.30 uur 's avonds de transfer van Messi bekend, nadat supporters op social media de hele dag al opgehitst werden. De shirts met de naam 'Messi' en rugnummer 30 achterop gingen na de officiële bekendmaking in de verkoop en zijn niet aan te slepen: binnen enkele seconden was er vrijwel niets meer te krijgen.

De wedstrijdshirts zijn in drie versies te koop. Een kindermaatje kost 87,99 euro, de anderen zijn 107,99 en 157,99. Veel maten zijn uitverkocht en dus moeten supporters een pre-order plaatsen die pas later deze maand verstuurd zal worden.

Het verhaal dat clubs een transfersom gemakkelijk terugverdienen door shirtverkoop ligt overigens een stuk genuanceerder. PSG verdient er veel geld aan, maar moet het grootste gedeelte afdragen aan de shirt- en kledingsponsor. En het is ook niet ongebruikelijk dat spelers een deel van de opbrengst uit merchandising opstrijken, al is het niet duidelijk of dat bij Messi ook zo is.