Madueke 'hottest item' in Europa: 'Echt zo goed als in de eerste wedstrijden?'

Madueke 'hottest item' in Europa: 'Echt zo goed als in de eerste wedstrijden?'

11-08-2021 07:58
79

De talenten uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie staan er goed op in Duitsland, weet oud-prof, ESPN-analist én zaakwaarnemer Simon Cziommer. Volgens hem staat Noni Madueke op de scoutingslijstjes van vrijwel alle grote clubs.

Donyell Malen vertrok voor dertig miljoen euro van PSV naar Borussia Dortmund, oud-collega Madueke zou op termijn ook de grens over kunnen steken. Dat de Engelsman naar de Bundesliga of een andere topcompetitie verkast, lijkt een kwestie van tijd. "Het hottest item in heel Europa is Madueke", aldus Cziommer dinsdagavond bij Voetbalpraat op ESPN. "Daar was iedereen aan het informeren hoe het zit. Is hij echt zo goed als we in de eerste wedstrijden hebben gezien?"

Ook andere spelers op de Nederlandse velden zijn interessant voor de Duitse clubs, omdat ze relatief goedkoop zijn. "Harroui (Sparta, contract tot 2022, red.) wordt veel naar gevraagd, Joey Veerman (sc Heerenveen, contract tot 2024, red.) is natuurlijk een hot item. In Duitsland is het zo dat clubs veel financiële problemen hebben, bijvoorbeeld Greuther Fürth en Bochum die gepromoveerd zijn. Daar worden ook vragen gesteld over een Cox van Fortuna, zelfs over een Murkin van Volendam (beiden linksback en tot 2023 onder contract bij hun huidige club, red.)."