Pröpper: 'Niet zo erg als Berghuis, maar ik heb ook negatieve reacties gekregen'

Pröpper: 'Niet zo erg als Berghuis, maar ik heb ook negatieve reacties gekregen'

11-08-2021 08:45
33

Robin Pröpper zorgde deze zomer voor een kleine rel met zijn transfer van Heracles Almelo naar FC Twente. De centrale verdediger vertrok na vijf seizoenen transfervrij uit Erve Asito en tekende bij uitgerekend de rivaal uit Enschede.

Trainer Frank Wormuth liet al doorschemeren dat hij er niet blij mee was en ook enkele fans roerden zich. "Gelukkig was het bij mij niet zo erg als bij Berghuis, maar ik heb ook zeker te maken gehad met negatieve reacties. Ik kan wel begrijpen dat supporters het niet leuk vinden dat ik de overstap maakte", vertelt Pröpper aan De Telegraaf.

De jongere broer van de bij PSV teruggekeerde Davy Pröpper benadrukt echter dat hij een rationele keuze heeft gemaakt. De centrale verdediger was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. "En de opties die ik elders had waren niet mooi genoeg. FC Twente was voor mij de beste optie. En uiteindelijk gaat het om mijn carrière."

Hoewel hij nu dus voor de buurman gaat spelen, zal Pröpper altijd met genoegen terugdenken aan zijn periode bij Heracles. "Ik ben vijf jaar bij Heracles geweest en heb me altijd honderd procent ingezet voor de club en ook altijd een goed gevoel gehad bij de club. Na een transfer is dat natuurlijk niet in één keer weg. Hoogtepunt is dat we Europees voetbal hebben gehaald, al waren dat uiteindelijk maar twee wedstrijden", doelt hij op zijn debuutwedstrijden tegen het Portugese Arouca in 2016.