Martínez (Ajax) wijkt in duels met Messi af van gewoonte: 'Hij betekent zoveel'

Martínez (Ajax) wijkt in duels met Messi af van gewoonte: 'Hij betekent zoveel'

Gepubliceerd: woensdag 11 augustus 2021 om 08:58wo 11-08-2021 om 08:58

Ajacied Lisandro Martínez is voor altijd verbonden aan de gouden Copa América-zomer van Argentinië. De linkspoot maakte in Brazilië van dichtbij mee hoe zijn illustere landgenoot Lionel Messi voor het eerst een internationale hoofdprijs pakte met La Albiceleste.

Martínez speelde alleen in het laatste pouleduel met Bolivia mee, maar heeft zichzelf een heldenstatus verworven. "Met Argentinië de Copa América winnen, ook nog eens in Brazilië, en dan ook nog eens door Brazilië in de finale te verslaan, dat wordt gezien als een heldendaad", vertelt hij aan Voetbal International. "Het toernooi, de euforie en het ontvangst in eigen land hebben veel indruk op me gemaakt. Alle Argentijnen waren trots."

Messi barstte na het laatste fluitsignaal van de finale in tranen uit. "Alleen die prijs met Argentinië was er nog niet. Nu wel, en dat maakte veel los. Messi betekent zoveel voor Argentinië. Op alle vlakken." Martínez besefte dat ook tijdens de trainingen, als hij tegenover de kersverse speler van Paris Saint-Germain stond. "Op de trainingen deed ik het altijd rustig aan tegen hem", aldus de doorgaans messcherpe verdediger annex middenvelder. "Haha, normaal gesproken is dat inderdaad niet echt een eigenschap van mij, om het rustig aan te doen. Als ik op het veld sta, gaat er een knop om. En wil ik alles geven wat ik in me heb. Maar tegenover Lionel Messi is dat anders."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws