'Artificial Intelligence wijst uit: Memphis moet Messi doen vergeten bij Barça'

'Artificial Intelligence wijst uit: Memphis moet Messi doen vergeten bij Barça'

11-08-2021 09:24
72

Memphis Depay lijkt op basis van data de ideale opvolger voor de bij FC Barcelona vertrokken legende Lionel Messi. Volgens artificieel intelligentie-bureau Olocip past de van Olympique Lyon overgekomen Oranje-international in de profielschets van de Catalanen.

Olocip heeft de huidige Barça-selectie doorgelicht en komt tot de conclusie dat Memphis het dichtst in de buurt komt van Messi, meldt Diario SPORT: de twee komen voor 73 procent overeen. Memphis moet het op basis van doelpunten en assists wel afleggen tegen zijn 34-jarige voorganger. Waar Messi in zijn laatste Primera División-seizoen goed was voor dertig goals en elf assists, wordt de man uit Moordrecht ingeschat op veertien à vijftien treffers en zeven à acht assists – penalty's niet meegerekend – mits hij elke minuut speelt.

Als er alleen naar de doelpunten wordt gekeken, wordt er meer verwacht van een andere nieuweling. De momenteel geblesseerde Sergio Agüero moet nog minstens twee maanden wachten op zijn officiële Barça-debuut, maar zou volgens de data aan 65 procent van het totaalaantal speelminuten genoeg hebben voor veertien, vijftien goals.

Barcelona is deze week begonnen aan het post-Messi-tijdperk. De Argentijn wilde na zeventien jaar Barça dolgraag in Camp Nou blijven, maar beide partijen konden vanwege financiële restricties geen akkoord sluiten. Inmiddels heeft hij zich aan Paris Saint-Germain verbonden.