'Pedri (18) trekt slopend seizoen met 73 (!) wedstrijden door tot eind augustus'

'Pedri (18) trekt slopend seizoen met 73 (!) wedstrijden door tot eind augustus'

11-08-2021 09:55
29

FC Barcelona-groeibriljant Pedri heeft een slopend seizoen met 73 (!) wedstrijden achter de rug, maar lijkt zondag 'gewoon' weer te gaan spelen tegen Real Sociedad. Trainer Ronald Koeman wil de achttienjarige Canariër op een ander moment rust geven, bericht Mundo Deportivo.

Pedri was na zijn eerste volledige seizoen op profniveau actief op het EK én op de Olympische Spelen. Deze week heeft hij zich weer gemeld bij FC Barcelona, dat toeleeft naar de Primera División-ouverture tegen Real Sociedad van zondagavond. Later in augustus volgen wedstrijden tegen Athletic Bilbao en Getafe, voordat de eerste interlandperiode van het seizoen zich aandient.

Koeman zag onder meer Frenkie de Jong en Sergio Agüero afhaken met blessures en weet nog niet welke spelers hij in kan schrijven voor het volgende seizoen. De trainer heeft dus niet veel smaken en moet – enigszins tegen zijn zin – Pedri noodgedwongen op laten draven. Barcelona wil de middenvelder volgens MD aan het einde van de maand rust gunnen: men hoopt dan ook dat Pedri niet wordt opgeroepen voor de Spaanse nationale ploeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie