Slot laat zich bij Feyenoord uit over Aursnes en sluit nieuwe transfers niet uit

Slot laat zich bij Feyenoord uit over Aursnes en sluit nieuwe transfers niet uit

11-08-2021 16:15
54

Arne Slot verwacht bij Feyenoord veel van Fredrik Aursnes, de middenvelder die overkwam van Molde FK. Aursnes traint woensdag voor het eerst mee. 

"De scouting en ik hebben hem heel goed bekeken. Het is een speler die makkelijk beweegt, veel loopt en comfortabel aan de bal is en een versnelling heeft aan de bal. Het is een goede toevoeging, omdat hij ook wat meer van achter de bal kan spelen. Ik vond dat we dat nog nodig hadden", zegt Slot op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Luzern.

Wedden

Meer odds

Aursnes is niet speelgerechtigd voor het duel met Luzern omdat hij met Molde al uitkwam in de Conference League. Mogelijk kan hij wel in de Eredivisie spelen. "Hij is fit om te spelen, maar we zullen moeten zien óf hij gaat spelen. We hebben vijf goede middenvelders tot onze beschikking. Het is aan onze staf wie er gaat spelen. Erik ten Hag zegt ook altijd dat je een brede kleedkamer nodig hebt en er meer dan elf basisspelers zijn. Daar heeft hij volledig gelijk in", zegt Slot.

De kans bestaat dat Feyenoord voor het sluiten van de transferperiode nog iets gaat doen. "Waar dan ook kijk je naar kansen die zich voordoen. Voor ons is het lastig omdat we het met beperkte middelen moeten doen, maar ik ben tevreden over hoe we het nu doen. We hebben nu een ploeg die goed voetbalt, al zou het stom zijn om de ogen niet open te houden. Een aantal mooie kansen kan zich nog voordoen."