'Zou me niet verbazen als Haller sneuvelt, anders is Ajax heel voorspelbaar'

'Zou me niet verbazen als Haller sneuvelt, anders is Ajax heel voorspelbaar'

11-08-2021 17:54 Laatste update: 18:02
168

Hedwiges Maduro vreest voor Sébastien Haller bij Ajax. De voormalig middenvelder denkt dat de 27-jarige spits weleens op de bank kan belanden dit seizoen.

Haller is de duurste aankoop ooit van Ajax met 22,5 miljoen euro, maar juist in Europa denkt Maduro dat Ajax hem niet nodig heeft. "Het zou me niet verbazen als Haller op een gegeven moment gaat sneuvelen", vertelt hij bij Voetbalpraat op ESPN. "Niet in de competitie, maar wel in de Champions League. In de competitie knalt hij ze er nog in, omdat Ajax op de helft van de tegenstander speelt. Ik denk dat Tadic op een gegeven moment in de spits komt en dat je dan snelheid hebt aan één flank. Berghuis wil de bal ook aan de voet en dan word je wel heel voorspelbaar."

Maduro uit ook zijn verbazing over Jay Gorter. De 21-jarige doelman maakte vorig seizoen indruk namens Go Ahead Eagles en leek rijp voor de Eredivisie, maar in Amsterdam is hij nu derde keus achter Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer. "Als hij iets langer had gewacht, dan was hij misschien gekocht door bijvoorbeeld AZ. Nu wordt hij derde keeper en dat vind ik zonde. Nu gaat hij in de Keuken Kampioen Divisie keepen, maar hij had misschien ook wel de stap naar de Eredivisie kunnen maken om zich te ontwikkelen."

Maduro snapt enerzijds wel dat Gorter toehapte toen Ajax zich meldde. "Misschien had hij iets langer kunnen wachten. Ik had hem hoger ingeschat, als een Eredivisie-keeper."