AZ-vertrek van nóg een basisspeler niet uitgesloten: 'Wil wel weg bij goede kans'

AZ-vertrek van nóg een basisspeler niet uitgesloten: 'Wil wel weg bij goede kans'

11-08-2021 18:28
106

Fredrik Midtsjö sluit niet uit dat ook hij deze zomer nog vertrekt bij AZ. De 28-jarige middenvelder verlengde vorig jaar nog zijn contract tot medio 2023, maar hij staat niet onwelwillend tegenover een nieuwe uitdaging.

"Ik heb in het verleden al vaker gezegd dat als zich een goede kans voordoet, ik wel wil vertrekken. Dat is nog steeds hetzelfde. Maar gebeurt dat niet, dan zit ik hier prima", laat Midtsjö weten aan het Noordhollands Dagblad.

Voor AZ zou een vertrek van de Noor een hard gelag zijn. Trainer Pascal Jansen zag met Jonas Svensson, Calvin Stengs, Myron Boadu en Marco Bizot al vier basisspelers vertrekken. Ook aanvoerder Teun Koopmeiners, die de afgelopen jaren het controlerende duo vormde met Midtsjö, wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer. Rond Owen Wijndal is het daarentegen nog stil.

Ook Midtsjö ziet dat AZ moet bouwen, maar hij is niet ontevreden. "Met Calvin heb ik drie jaar samengespeeld, ik wist hoe hij bewoog, waar hij ging lopen. Ik kon hem blindelings vinden. Met nieuwe spelers moet dat groeien. Dat is the tricky part als er spelers vertrekken. Maar als je afgaat op onze voorbereiding zijn we klaar voor het seizoen. Dat sommige jongens al één of twee jaar bij de club zijn heeft het waarschijnlijk gemakkelijker gemaakt voor ze."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie