Bijzondere overstap: binnen twee maanden van amateurcontract in Oss naar Fortuna

Bijzondere overstap: binnen twee maanden van amateurcontract in Oss naar Fortuna

11-08-2021 19:34
58

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Tijjani Noslin. De 22-jarige aanvaller komt over van TOP Oss, waar hij pas twee maanden geleden op amateurbasis aansloot.

De carrière van Noslin gaat daarmee als een komeet. De voormalig jeugdspeler van FC Den Bosch en FC Twente verliet de Utrechtse hoofdklasser DHSC begin deze zomer voor een amateurcontract bij de Brabantse eerstedivisionist. Nu maakt hij dus al promotie naar de Eredivisie. De Amsterdammer heeft een contract tot medio 2024 getekend, met een optie voor nog een seizoen, zo melden de Limburgers. 

Technisch manager Sjoerd Ars van Fortuna licht de verrassende transfer toe. "Hij heeft tijdens de voorbereiding bij TOP Oss een positieve indruk op ons achtergelaten. Het is natuurlijk een grote stap vanuit het amateurvoetbal, maar wij denken dat hij op termijn flinke stappen kan maken."

Noslin, die bij DHSC de bijnaam De Tovenaar van de Thorbeckerlaan verdiende, is trots op zijn overstap. "Het is allemaal heel snel gegaan. Binnen twee maanden van de amateurs naar de Eredivisie is een jongensdroom. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor deze kans en ik ga er samen met mijn nieuwe teamgenoten alles aan doen om, nu het publiek weer terug is in de stadions, er een mooi seizoen van te maken."