'Koeman vraagt tevergeefs om nieuwe middenvelder en aanvaller bij FC Barcelona'

'Koeman vraagt tevergeefs om nieuwe middenvelder en aanvaller bij FC Barcelona'

12-08-2021 13:18 Laatste update: 13:22
62

Ronald Koeman kan nieuwe spelers bij FC Barcelona op zijn buik schrijven. Volgens de Catalaanse krant Diario SPORT heeft de Barça-trainer donderdagochtend te horen gekregen dat er voorlopig geen versterkingen naar Camp Nou komen.

Koeman zou de leiding van Barça hebben gevraagd om een nieuwe middenvelder en aanvaller, nu Lionel Messi bij Paris Saint-Germain heeft getekend en duidelijk is dat Sergio Agüero tien weken uit de roulatie is met een kuitblessure. Barcelona kan en wil de transferwens echter niet inwilligen: er is door de financiële situatie geen ruimte voor aankopen.

Technisch directeur Mateu Alemany en rechterhand Ramón Planes hebben de boodschap donderdagochtend in een gesprek overgebracht op Koeman, meldt Diario SPORT.

Barcelona is druk bezig met de verkoop van overbodige spelers. Miralem Pjanic (Juventus) en Samuel Umtiti (Benfica) moeten de volgende vertrekkers worden. Ook Martin Braithwaite mag weg, al drukt de Deense aanvaller met zijn salaris minder zwaar op de begroting. Door de concrete interesse van West Ham United hoopt Barça op een mooie transfersom.

De situatie in Camp Nou is wrang voor Koeman. De Nederlandse trainer had volgens SPORT verwacht dat Barcelona een middenvelder zou halen, nadat Georginio Wijnaldum eerder deze zomer voor PSG koos. Het ligt voor de hand dat er pas vanaf januari 2021 wat mogelijk is op de transfermarkt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie