De Graafschap haalt versterking op: 'Meer dan 300 wedstrijden betaald voetbal'

De Graafschap haalt versterking op: 'Meer dan 300 wedstrijden betaald voetbal'

12-08-2021 14:12
17

De Graafschap heeft zich versterkt met Jeffry Fortes. De verdediger tekent in Doetinchem voor één jaar met een optie voor nog een jaar. Sparta was zijn laatste club.

Fortes (32) was al enkele dagen op proef bij De Graafschap en heeft nu een contract in de wacht weten te slepen. "Jeffry is op meerdere posities inzetbaar, zowel achterin als op het middenveld. Hij heeft ons de afgelopen dagen verrast met zijn fitheid en aanwezigheid op het veld. Je merkt aan alles dat hij een geweldige brok ervaring heeft. Zowel op het veld als in de kleedkamer is hij van toegevoegde waarde. Dat kan ook niet anders met bijna 300 wedstrijden betaald voetbal in de benen", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede.

Fortes was 'direct enthousiast' toen hij zich bij De Graafschap meldde. "Je voelt aan alles dat deze club voetbal ademt. Uiteraard ben ik blij dat ik mijn carrière hier voort mag zetten. Ik voel mij topfit en wil dat op het veld laten zien, daarnaast vind ik het fijn om jonge spelers te steunen. Dus kijk ik uit naar mijn debuut als Superboer."

Fortes speelde in Nederland voor FC Dordrecht, FC Den Bosch, Excelsior en Sparta.