Eindhovens Dagblad deelt transfersom die Inter aan PSV betaalt voor Dumfries

Eindhovens Dagblad deelt transfersom die Inter aan PSV betaalt voor Dumfries

12-08-2021 17:43 Laatste update: 18:01
212

Denzel Dumfries gaat voor vijftien miljoen euro van PSV naar Internazionale. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. De rechtsback zal vrijdag medisch gekeurd worden en dan gaan tekenen in Milaan.

De transfer van de rechtervleugelverdediger van PSV en het Nederlands elftal is in de afrondende fase omdat beide partijen elkaar 'op hoofdlijnen' hebben gevonden. Eén van die hoofdlijnen bedraagt de transfersom, die volgens het ED vijftien miljoen euro netto zal betekenen. Het is de bedoeling dat de Nerazzurri de transfer vrijdag, na het succesvol afronden van de medische keuring, wereldkundig gaan maken.

De vijftien miljoen euro die de Eindhovenaren bij mogen schrijven bestaat deels uit bonussen. Dat zijn 'eenvoudig haalbare bonussen' en zijn in de transfersom opgenomen omdat Inter door financiële regels niet zomaar vijftien miljoen euro in de boeken op mag nemen. Op deze manier kan de transfer alsnog rond worden gemaakt. Gianluca Di Marzio meldde eerder dat het om 2,5 miljoen euro aan bonussen gaat.

De overstap van Dumfries naar Italië hing al even in de lucht, maar was de laatste dagen nog lang geen uitgemaakte zaak. Nadat Inter de back in eerste instantie wilde huren en daarna met een te laag openingsbod op de proppen kwam, kwam de zaak tussen de clubs woensdagavond in een stroomversnelling. De transfersommen die de Italianen ontvingen voor Achraf Hakimi en Lukaku vereenvoudigden de onderhandelingen.

Dumfries wordt in Milaan de opvolger van Hakimi, die deze zomer voor 60 miljoen euro naar Paris Saint-Germain ging. Het noodlijdende Inter incasseert op korte termijn ook een recordbedrag voor Lukaku: de Belgische spits is voor 115 miljoen euro op weg naar Chelsea.