FC Emmen bevestigt: Bijl vertrekt drie jaar na historische treffer

FC Emmen bevestigt: Bijl vertrekt drie jaar na historische treffer

12-08-2021 18:54
25

Glenn Bijl heeft FC Emmen na vier seizoenen verlaten. De maker van de allereerste Eredivisie-treffer namens de Drentse club is binnenkort op de Russische velden te bewonderen.

VoetbalPrimeur meldde onlangs al dat Bijl op weg is naar het Russische Kryliya Sovetov Samara. De rechtsback moest echter nog wachten op zijn werkvergunning. De weg naar Rusland is nu in elk geval vrij: Emmen maakt bekend dat het een akkoord heeft bereikt met de nieuwe werkgever van Bijl, zonder daarbij de naam van de club te noemen.

Bijl kwam in 2017 over van FC Groningen en promoveerde na één seizoen al met FC Emmen. Op 12 augustus 2018 schoot hij zichzelf de geschiedenisboeken in met zijn treffer tegen ADO Den Haag. "Glenn Bijl heeft de afgelopen jaren zijn waarde bewezen in de Eredivisie, met name vanwege zijn loopvermogen en aanvallende kwaliteiten als rechtsback", aldus technisch manager Michel Jansen via de clubkanalen. "Ik denk dat het publiek echt van hem heeft genoten en vice versa. Het is mooi voor hem dat hij nu de kans krijgt op een nieuw avontuur, dat heeft hij verdiend."

Bijl was vrijdag al niet meer van de partij tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Telstar. Vrijdag speelt Emmen zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen FC Eindhoven: dan zal er definitief afscheid worden genomen van de man uit Stadskanaal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie