Spelersrapport: foutloze cijferlijst op glansrijke avond voor Feyenoord

12-08-2021 21:50 Laatste update: 21:56
106

Feyenoord is na de 0-3 uitzege bij FC Luzern niet meer in de problemen gekomen in De Kuip. De Zwitsers werden met dezelfde cijfers als vorige week verslagen en met name in de eerste 50 minuten was het Rotterdamse spel alleraardigst. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Justin Bijlow – 6.5: had werkelijk niets te vrezen van de aanvallers van Luzern. Als Bijlow thee was gaan zetten en een koekje erbij was gaan halen, hadden we het niet gemerkt. De keeper zal stiekem vast al aan de bekendmaking van de voorselectie van Oranje hebben gedacht.

Marcus Pedersen – 7: tijdens de eerste paar wedstrijden moest de Noor duidelijk wennen aan zijn nieuwe ploeggenoten, maar die fase lijkt hij te hebben afgesloten. De energieke vleugelverdediger was vaak op de Zwitserse helft te vinden. Pedersen moet wel nog werken aan zijn voortzetting.

Gernot Trauner – 6.5: de Oostenrijker is gehaald om de defensie van de Rotterdammers van meer rust en ervaring te voorzien. Die rust bracht Trauner wel degelijk, al was het zwakke Luzern geen tegenstander waar slimmigheidjes tegen uitgehaald moesten worden.

Marcos Senesi – 6.5: dit soort wedstrijden zijn voor een centraal verdedigingsduo ideaal om aan elkaar te wennen. De Argentijnse linkspoot kreeg weinig te doen en was bij de les wanneer dat nodig was.

Tyrell Malacia – 7.5: de ruimte voor Feyenoord lag donderdagavond op de zijkant en daar maakten de backs en vleugelaanvallers dankbaar gebruik van. Malacia bestierde de linkerkant als vanouds en zijn klik met Sinisterra levert voor elke tegenstander gevaar op.

Jens Toornstra – 7: met de aanvoerdersband om zijn arm was Toornstra de speler bij wie het vaak begon op het middenveld. Daarmee nam hij de rol van spelmaker eigenlijk een beetje over van Orkun Kökcü. Tel daar zijn loopvermogen bij op en dan weet je dat hij een goede wedstrijd speelde.

Orkun Kökcü – 6: zoals hierboven al aangegeven was de man met rugnummer tien niet de speler die het Rotterdamse spel verdeelde. Het zag er beter uit dan de afgelopen weken, maar hij moet de hoofdrol in dit elftal echt nog zien te pakken.

Guus Til – 6.5: geen doelpunt deze keer voor 'Mister Conference League', die de kansen daarvoor wel zeker had. Dat is het grote voordeel aan Til: met zijn diepgang komt hij per wedstrijd zeker een paar keer gevaarlijk in de 'zestien'.

Alireza Jahanbakhsh – 8: wat ontzettend zonde dat de Iraniër al na veertig minuten naar de kant moest. Jahanbakhsh zat bijzonder goed in de wedstrijd, had al twee keer gescoord en bezorgde de linkerkant van Luzern hoofdbrekens. Hij had op kunnen gaan voor een hattrick.

Bryan Linssen – 7: voor een verdediger moet het een nachtmerrie zijn om tegen Bryan Linssen te spelen. De Limburger weet van geen ophouden, loopt overal op en dwingt verdedigers tot fouten. Dat rendement in het Feyenoord-shirt blijft echter wel een dingetje.

Luis Sinisterra – 7.5: stond met een fijne pass aan de basis van de 1-0 van Jahanbakhsh en nam zelf met een knap schot de 3-0 voor zijn rekening. De snelle Colombiaan kon samen met Malacia doen en laten wat hij wilde op de linkerkant en speelde uitstekend.

Invallers

Róbert Bozeník – 6: viel na 42 minuten in voor Alireza Jahanbakhsh. De Slowaak had een beetje de pech dat alle wil om er nog wat van te maken uit de Rotterdamse ploeg vloeide nadat Sinisterra de 3-0 had gemaakt. Kon derhalve weinig potten breken.

Ridgeciano Haps – 6.5: viel na 58 minuten in voor Tyrell Malacia. Hij bracht in aanvallend opzicht beduidend minder dan de speler waar hij voor inviel, maar dat was hem niet helemaal aan te rekenen. Feyenoord hoefde na de 3-0 niet meer en Haps dus ook niet.

Lennard Hartjes – 7: viel na 58 minuten in voor Orkun Kökcü. Oogstte de afgelopen weken veel complimenten en in het ruime half uur dat hij mee mocht doen was wel te zien waarom. De jonge spelmaker wil voetballen en heeft een mooie toekomst voor zich.

Antoni Milambo – x: viel na 76 minuten in voor Guus Til en speelde te kort voor een beoordeling.

Naoufal Bannis – x: viel na 76 minuten in voor Luis Sinisterra en speelde te kort voor een beoordeling.