Uitvallen Jahanbakhsh enige smetje voor imponerend Feyenoord

12-08-2021 21:48 Laatste update: 21:52
53

Feyenoord is nog maar één voorronde van de Conference League-groepsfase verwijderd. De ploeg van Arne Slot begon met een 3-0 voorsprong aan het thuisduel met FC Luzern en gaf de Zwitsers geen moment het idee dat er iets te halen viel in De Kuip: na een wervelende eerste helft werd het opnieuw 3-0 in Rotterdams voordeel.

Feyenoord had zondag vertrouwen getankt met een oefenoverwinning op Atlético Madrid en startte met dezelfde basisopstelling als in dat duel. Als Luzern al enige illusies op een comeback koesterde, dan werd die hoop na negen minuten al aan diggelen geschoten. Alireza Jahanbakhsh verscheen oog in oog met doelman Vaso Vasic en maakte zijn eerste namens Feyenoord: 1-0.

Diezelfde Vasic wist de schade lange tijd – met enig geluk beperkt te houden – maar moest na ruim een half uur opnieuw vissen. Jens Toornstra joeg fel door, Jahanbakhsh kreeg de bal voor zijn voeten en haalde van afstand verwoestend uit: 2-0. Dat de Iraniër vlak voor rust uitviel met een blessure, was het enige smetje op een ijzersterke eerste helft.

Jordy Wehrmann en de zijnen kregen aan het begin van de tweede helft nog een derde treffer om de oren. Toornstra verzorgde opnieuw het voorbereidende werk en Luis Sinisterra maakte er met een schot in de verre hoek 3-0 van. Met name Guus Til wilde er nog wat van maken in de resterende minuten, maar de scherpe randjes waren er in de loop van de tweede helft wel af. Slot kon het zich permitteren om talenten Lennard Hartjes (18) en Antoni Milambo (16, de jongste debutant van Feyenoord ooit) wat minuten te gunnen.

Nu moet Feyenoord af zien te rekenen met het Zweedse Elfsborg, voordat het de Conference League-koker in mag. Tussendoor staan de competitiewedstrijden tegen Willem II, FC Utrecht en Go Ahead Eagles op het programma.