'Sevilla onderhandelt met Porto, mogelijk financiële meevaller voor FC Twente'

'Sevilla onderhandelt met Porto, mogelijk financiële meevaller voor FC Twente'

12-08-2021 22:12 Laatste update: 13-08-2021 00:04
17

Jesús Corona staat op het punt een transfer van FC Porto naar Sevilla af te ronden. De Mexicaanse vleugelaanvaller, in het verleden nog actief voor FC Twente, gaat naar verluidt voor een bedrag van twaalf miljoen euro naar Spanje.

Corona heeft nog een contract tot de zomer van 2022 bij Porto, dat hem deze zomer dus moet verkopen wil het nog een transfersom voor de Mexicaan ontvangen. Porto en Sevilla moeten het nog wel eens worden over de details, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano van Sky Sports Italia. Hij stelt dat Corona zijn percentage van de transfersom af wil staan om een deal te bewerkstelligen.

Naast de komst van Corona werkt Sevilla ook aan een transfer van Gonzalo Montiel (24). De River Plate-speler wordt waarschijnlijk binnen 24 uur gepresenteerd in Andalusië. Hiermee krijgt de selectie van trainer Julen Lopetegui steeds meer vorm. Voor Luuk de Jong lijkt er geen toekomst weggelegd in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De Nederlander wordt in verband gebracht met een terugkeer naar PSV.

Twente profiteert bij een transfer van Corona ook mee: de Enschedeërs hebben naar verluidt recht op een doorverkooppercentage van ongeveer negen procent.