AZ kan borst natmaken: Celtic wacht in de strijd om Europa League-ticket

12-08-2021 22:33 Laatste update: 22:37
68

Celtic is weer een stap dichterbij de groepsfase van de Europa League: de Schotse ploeg was over twee wedstrijden duidelijk te sterk voor het Tsjechische FK Jablonec. De eerste wedstrijd werd met 2-4 gewonnen, de tweede met 3-0. In de laatste kwalificatieronde is AZ de tegenstander.

Na de 2-4 overwinning van vorige week stond Celtic al met één been in de volgende ronde, maar in eigen huis werd donderdagavond overtuigend verder afstand genomen van Jablonec. David Turnbull zorgde in de eerste helft voor de 1-0 en in de tweede helft was het diezelfde Turnbull die ook de 2-0 maakte. De wedstrijd was daarmee beslist.

Met nog zo'n twintig minuten te spelen zorgde James Forrest met de 3-0 voor het slotakkoord. AZ weet dus waar het aan toe is: het treft Celtic in de strijd om een ticket voor de Europa League. Volgende week spelen de Alkmaarders in Schotland, een week later wordt de return gespeeld in het AFAS Stadion.