Van Wolfswinkel: 'Twee jaar terug rond met Feyenoord, zijn dingen tussen gekomen'

Van Wolfswinkel: 'Twee jaar terug rond met Feyenoord, zijn dingen tussen gekomen'

Gepubliceerd: vrijdag 13 augustus 2021 om 07:38vr 13-08-2021 om 07:38

FC Twente is één van de meest actieve Eredivisie-clubs op de transfermarkt. Technisch directeur Jan Streuer haalde al elf spelers naar de Grolsch Veste en de vorig seizoen voor Genoa uitkomende Amsterdammer Denilho Cleonise moet nummer twaalf worden: de Tukkers hebben het deze zomer dichtbij huis gezocht.

De Costa Ricaan Manfred Ugalde was vorig seizoen actief bij Lommel SK in België en de Griek Dimitrios Limnios speelde – relatief dichtbij de Nederlandse grens – voor 1. FC Köln. Verder haalde Streuer alleen spelers die al Eredivisie-meters in de benen hebben. "We hebben bewust spelers gehaald die we echt kennen, geen onbekenden uit Frankrijk of Italië en dergelijke", laat Streuer weten aan de NOS. "Door de coronacrisis hebben we spelers niet goed kunnen bekijken, dan zou je ze op videobeelden moeten zien. We wilden daarom alleen spelers die voor ons geen geheimen kennen."

Zo is Michel Vlap tijdelijk terug op de Nederlandse velden, twee jaar nadat hij sc Heerenveen voor Anderlecht verruilde. "Het is misschien een stapje terug, maar uiteindelijk zet je een stapje terug om er misschien ook weer drie vooruit te zetten", aldus de Fries, die met FC Twente een gooi naar Europees voetbal hoopt te doen. "Mijn doel is zeker meedoen om die play-offplekken en Europees voetbal halen."

Ook Ricky van Wolfswinkel (foto) gaat weer in Nederland spelen. De spits verkaste in 2017 van Vitesse naar FC Basel: twee jaar later had hij al zijn rentree in de Eredivisie kunnen maken, maar moest hij zijn carrière tijdelijk onderbreken vanwege een aneurysma in zijn hersenen. "Ik was twee jaar geleden rond met Feyenoord, maar er zijn wat dingetjes tussen gekomen, zoals we allemaal weten", aldus Van Wolfswinkel, die desgevraagd laat weten dat hij deze zomer niets meer gehoord heeft uit Rotterdam-Zuid. "Maar daar zijn ook dingen veranderd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat FC Twente komend seizoen een gooi doen naar Europees voetbal?

Ja, direct
22%
Ja, via de play-offs
42%
Nee
36%
(2454 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws