Hahn tóch weer terug naar Nederland: 'Ik ben benieuwd hoever Kompany gaat komen'

Hahn tóch weer terug naar Nederland: 'Ik ben benieuwd hoever Kompany gaat komen'

13-08-2021 07:49
13

Warner Hahn mikte na zijn jaren bij FC Dordrecht, Feyenoord, PEC Zwolle, Excelsior en sc Heerenveen op het buitenland, maar het is uiteindelijk bij een half seizoen Anderlecht gebleven. De doelman van de Surinaamse nationale ploeg moet Jay Gorter doen vergeten bij Eredivisie-promovendus Go Ahead Eagles.

Hahn hoopte zichzelf afgelopen zomer in de kijker te spelen tijdens de Gold Cup, maar strandde met Suriname in de groepsfase. Na dat toernooi besloot hij toch weer voor een Nederlandse club te gaan. "Als we erg hadden verrast, had ik mezelf nog meer in de kijker kunnen spelen. Het was geen slecht toernooi, maar ik heb ook geen wereldwedstrijden gekeept", maakt hij in gesprek met De Telegraaf de balans op. Na de wedstrijden tegen Jamaica, Costa Rica en Guadeloupe kwam er wel interesse op gang. "De aanbiedingen waren niet dusdanig interessant, dat ik daar op wilde ingaan. En toen kwam Go Ahead en met hen had ik direct een heel positief gesprek."

Zijn enige buitenlandse avontuur tot dusver is een half seizoen Anderlecht, waar hij niet één keer in actie kwam. Hahn is naar eigen zeggen echter een stuk wijzer geworden van zijn tijd bij Paars-Wit, waar Vincent Kompany zijn trainer was. "Ik ben wel heel benieuwd hoe ver hij gaat komen als trainer. Als je zag hoe hij ermee bezig was… Het niveau van trainingen en analyses van de tegenstander heb ik nog nooit eerder gezien." De spelers kregen iedere dag videobeelden te zien. "Het was af en toe net of je terug op school was. Het was echt heel goed om op die manier te werken. Dat heeft me als mens en als voetballer verrijkt."

Hahn en Go Ahead trappen vrijdag het Eredivisie-seizoen af. SC Heerenveen komt naar de Adelaarshorst, waar de bal om 20.00 uur gaat rollen.