Dubbel Fortuna-nieuws: Sambou niet speelgerechtigd, zevende nieuweling binnen

Dubbel Fortuna-nieuws: Sambou niet speelgerechtigd, zevende nieuweling binnen

13-08-2021 11:45
24

Fortuna Sittard speelt zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd tegen FC Twente, maar zal dat zonder de teruggekeerde Bassala Sambou moeten doen. De vorig seizoen aan het Deense Randers verhuurde spits is niet speelgerechtigd.

Dit heeft te maken met de Brexit-regels, legt Fortuna uit via de clubkanalen. De in Engeland opgeleide Sambou mag alleen in Nederland voetballen als hij op 31 december 2020 woonachtig zou zijn geweest. Dat was het geval bij ploeggenoot George Cox, maar Sambou was op dat moment woonachtig in Denemarken: hierdoor heeft de aanvaller geen werk- en verblijfvergunning en mag hij voorlopig niet in actie komen.

Fortuna baalt er stevig van. De Brexit werd in januari 2020 officieel gemaakt, maar de voorwaarden voor het zogeheten terugtrekkingsakkoord werden pas duidelijk toen Sambou al verhuurd was aan Randers. Wanneer hij weer speelgerechtigd is, kan de club nog niet zeggen. 'De club heeft alles in het werk gesteld om Sambou speelgerechtigd te krijgen, maar het mocht tot op heden niet baten. Momenteel wordt samen met de betrokken partijen en instanties gekeken naar een oplossing', laat men weten.

Internationale versterking naar Sittard
Fortuna heeft vrijdag ook heuglijk nieuws kunnen brengen: met Ryan Johansson is de zevende nieuwkomer van deze zomer binnengehaald. De twintigjarige middenvelder – geboren in Luxemburg, maar ook beschikkend over Iers én Zweeds bloed en opgeleid door Bayern München - wordt gehuurd van Sevilla. "Ryan is een getalenteerde middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is goed geschoold in meerdere landen en bij verschillende topclubs. Wij geven hem de kans op vlieguren en om zich door te ontwikkelen in de Eredivisie", laat technisch manager Sjoerd Ars weten.

Johansson komt Felix Dornebusch, Arianet Ferati, Yigit Emre Celtik, Samy Baghdadi, Tijjani Noslin en de donderdag gepresenteerde Deroy Duarte vergezellen.