Ten Hag wil veelbesproken Berghuis laten spelen en streept Schuurs en Kudus weg

Ten Hag wil veelbesproken Berghuis laten spelen en streept Schuurs en Kudus weg

13-08-2021 12:36 Laatste update: 14:10
71

Ajax-trainer Erik ten Hag wil aanwinst Steven Berghuis laten spelen tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen NEC van zaterdagavond. De linkspoot heeft aangifte gedaan wegens heftige bedreigingen, naar aanleiding van zijn veelbesproken transfer.

Ten Hag heeft bewondering voor de beslissing van het kamp-Berghuis, laat hij desgevraagd weten tijdens zijn perspraatje van vrijdagmiddag. "Zeker in dit land, waar de tolerantiegraad erg hoog is en we alles maar moeten accepteren. Maar ergens heeft het grenzen en dan moet je persoonlijkheid hebben om dat te doen." Ten Hag denkt dan ook niet dat Berghuis zich laat afleiden en de trainer twijfelt er niet aan om hem op te stellen tegen NEC. "Of ik hem in bescherming moet nemen? Nee. Deze man staat er gewoon."

Ook Maarten Stekelenburg lijkt zaterdag onder de lat te staan, hoewel hij later begon aan de voorbereiding en Remko Pasveer keepte tijdens het Johan Cruijff Schaal-duel met PSV. "Als hij fit is, heeft hij een streepje voor", benadrukt Ten Hag nogmaals zijn standpunt ten opzichte voor Stekelenburg.

Perr Schuurs en Mohammed Kudus ten slotte zijn sowieso niet van de partij tegen NEC. "Schuurs is er niet bij, ik hoop dat hij volgende week (Ajax speelt op 22 augustus tegen FC Twente, red.) weer kan aansluiten. Kudus, dat is heel teleurstellend: dat hij een hele goede indruk maakte tijdens de voorbereiding en dat hij nu weer tweeënhalve week buiten de groep moet trainen. Ik durf ook niet te zeggen wanneer hij weer kan aansluiten. We hebben elke keer hoop dat hij aansluit en dan valt het weer tegen", aldus Ten Hag, die tot slot aankondigt dat Antony – amper één week na het winnen van Olympisch goud met Brazilië – vrijdag weer aansluit tijdens de training.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie