'Ajax voelde als mijn achtertuin, bij NEC kwam ik in een hele andere cultuur'

'Ajax voelde als mijn achtertuin, bij NEC kwam ik in een hele andere cultuur'

13-08-2021 12:56
26

De wedstrijd tussen Ajax en NEC in de eerste Eredivisie-speelronde heeft voor de momenteel clubloze Terry Lartey Sanniez een speciaal tintje. De 25-jarige verdediger liep jarenlang rond in de Ajax-jeugd, werd in 2018 kampioen met Jong Ajax, verhuisde daarna naar NEC en sloot zijn driejarige verblijf in Nijmegen af met promotie.

Lartey Sanniez was lang niet altijd een vaste waarde in De Goffert, maar knokte zich aan het einde van het vorige seizoen terug en speelde de play-offwedstrijden tegen Almere City, Roda JC en NAC Breda van begin tot eind mee. "Ik ben hard en goed blijven trainen en daardoor ben ik aan het einde van vorig seizoen toch weer onderdeel van de ploeg geworden", laat hij weten aan Ajax Showtime. "Ik ben blij dat ik mezelf toch nog zo heb kunnen laten zien en dat ik mijn NEC-tijd als basisspeler heb kunnen afsluiten met de promotie naar de Eredivisie."

Die promotiewedstrijd tegen NAC was namelijk zijn laatste optreden in Nijmeegse dienst. Het contract van Lartey Sanniez liep af en beide partijen wisten elkaar niet te vinden. "Ik stond open voor alles wat er op mijn pad zou komen, ook voor een contractverlenging bij NEC. Ik heb na het seizoen met hen gesproken, maar we zijn er gezamenlijk niet uitgekomen, dus heb ik besloten om verder te gaan kijken."

"Vooral als mens gegroeid"
Voordat het zover is, kijkt Lartey Sanniez ook nog terug. Hoewel zijn periode bij NEC in sportief opzicht wisselvallig verliep, is hij naar eigen zeggen veel wijzer geworden in Nijmegen. "Ik was gewend om te spelen bij een club in de buurt waar ik ben geboren en getogen, Ajax voelde als mijn achtertuin. Bij NEC kwam ik echter in een hele andere cultuur en in een andere stad", vertelt hij. "In mijn NEC-tijd ben ik als speler natuurlijk gegroeid, maar eigenlijk ben ik vooral als mens gegroeid."

Hij is dan ook benieuwd waartoe NEC zaterdag in staat is. "Ajax staat vrij hoog op het veld en geeft veel ruimte weg achter de verdediging. Die ruimte zal NEC willen gaan bespelen met de snelle mensen voorin. Voor aanvallers Elayis Tavsan, Jordy Bruijn en Jonathan Okita zal Ajax daarom echt waakzaam moeten zijn."