Slot trots op Feyenoorders in voorselectie Oranje: 'Dat kan een boost geven'

Slot trots op Feyenoorders in voorselectie Oranje: 'Dat kan een boost geven'

13-08-2021 15:55
71

Arne Slot is trots op de drie Feyenoord-spelers die zijn opgenomen in de voorselectie voor Oranje. Justin Bijlow, Guus Til en Tyrell Malacia zijn bondscoach Louis van Gaal opgevallen en mogen zodoende hopen op een uitverkiezing bij de definitieve Oranje-selectie.

"Dat is heel mooi voor die jongens. En uiteindelijk zegt het ook iets over hoe we de laatste wedstrijden gespeeld hebben", vertelt Slot op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Willem II. De oefenmeester benadrukt overigens dat de drie spelers de uitverkiezing vooral aan zichzelf te danken hebben.

Met name Malacia kent een goede voorbereiding en speelt de laatste tijd met veel vertrouwen. "Net als Justin heeft hij het al over een langere periode bij Feyenoord laten zien. Zelfvertrouwen is heel belangrijk in het voetbal. Dat krijg je door middel van winnen en presteren. En als de bondscoach je dan bij de beste 25 voetballers van het land vindt horen, dan kan dat helemaal een boost geven", aldus Slot.

Het Nederlands elftal speelt begin september drie cruciale WK-kwalificatiewedstrijden. Op 1 september is Noorwegen in Oslo de tegenstander, op 4 en 7 september komen Montenegro en Turkije naar respectievelijk Eindhoven en Amsterdam.