Schmidt niet verrast door Oranje-oproep: 'Hij is dapper en heeft kwaliteit'

Schmidt niet verrast door Oranje-oproep: 'Hij is dapper en heeft kwaliteit'

13-08-2021 16:28
78

PSV-trainer Roger Schmidt is niet verrast dat naast Cody Gakpo ook Joël Drommel is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De Duitser bespreekt daarnaast de absentie van zijn aanvoerder Marco van Ginkel op de 25-koppige lijst van bondscoach Louis van Gaal.

Van Ginkel heeft zich ontpopt tot een belangrijke schakel in het elftal van Schmidt, maar de middenvelder heeft het blessurespook pas net achter zich gelaten. "Voor nu zijn we heel blij dat hij dit niveau al haalt. Hij zat er in het verleden natuurlijk wel bij. Als hij dan op den duur zijn topniveau weer haalt…", reageert de oefenmeester op de persconferentie. "Maar Marco moet nu constant een hoog niveau halen en dan zien we het wel."

Schmidt is niet verrast dat Drommel wel op de voorlopige lijst staat. "Ik denk dat hij het goed gedaan heeft in de laatste vijf wedstrijden. Hij is dapper en heeft kwaliteit getoond. Louis van Gaal heeft denk ik een goede indruk van hem gekregen en als hij er straks bij is, kan hij hem ook in trainingen zien."