Arsenal laat jeugdproduct naar Newcastle vertrekken, Sky laat transfersom lekken

Arsenal laat jeugdproduct naar Newcastle vertrekken, Sky laat transfersom lekken

13-08-2021 18:30 Laatste update: 18:34
28

Arsenal heeft Joseph Willock definitief naar Newcastle United laten vertrekken. De middenvelder speelde vorig seizoen al op huurbasis op St. James Park en volgens Sky Sports legt Newcastle een bedrag van bijna dertig miljoen euro neer voor Willock.

Arsenal en Newcastle hebben de transfer inmiddels via officiële kanalen bevestigd. Willock heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor zes jaar aan Newcastle bindt. Hij is nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd van zaterdag tegen West Ham United. "Ik heb genoten van mijn tijd bij de club vorig seizoen en ben erg blij dat ik terug ben", geeft Willock aan in een eerste reactie op de clubwebsite.

Wedden

Meer odds

"Arsenal achterlaten is zeker een grote stap. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun de afgelopen jaren, maar dit is voor mij de juiste stap op dit moment", vervolgt Willock. "Ik kan er niet op wachten om voor een vol St. James Park te spelen komend seizoen."

Willock maakte vorig seizoen indruk bij Newcastle. In de tweede seizoenshelft maakte hij acht doelpunten in veertien wedstrijden. Hij werd daarnaast de jongste speler in de Premier League ooit die zeven wedstrijden op rij het net wist te vinden. Arsenal en Newcastle doen geen uitspraken over de transfersom, maar Sky weet te melden dat het zou gaan om een bedrag van bijna dertig miljoen euro.

Door de transfer van Willock lijkt niets een terugkeer van Martin Ödegaard naar Arsenal nog in de weg te staan. Engelse en Spaanse media meldden vrijdag al dat Real akkoord gaat met een transfersom van vijftig miljoen euro voor de Noorse middenvelder, die vorig seizoen al op huurbasis actief was bij Arsenal.