'Hoop dat Madueke komende duels geen bal raakt, want als het geld gaat rollen...'

'Hoop dat Madueke komende duels geen bal raakt, want als het geld gaat rollen...'

13-08-2021 20:45
65

Hans Kraay junior is onder de indruk van PSV en vooral Noni Madueke. Volgens de analist beleven de Eindhovenaren mede zo'n sterke start doordat coach Roger Schmidt zijn veelbesproken 4-2-2-2 systeem heeft losgelaten.

"We hebben best veel kritiek gehad op Roger Schmidt, die vollgas-fussball zou gaan spelen. Hoog druk, halve tienen, hele tienen: op een gegeven moment snapte niemand er meer iets van", vertelt Kraay bij Veronica Inside. "Maar nu laat hij in een normaal systeem zijn allerbeste spelers tot hun recht komen. Mario Götze speelt gewoon als aanvallende middenvelder, Zahavi als echte nummer negen."

Wedden

Meer odds

Kraay verwacht dan ook een spannende titelstrijd in de Eredivisie. "Die zestien punten die Ajax voorstond aan het einde van het vorig seizoen, gaat never nooit meer gebeuren met deze ploeg", stelt hij. "Ik hoop alleen dat Noni Madueke een aantal heel slechte wedstrijden gaat spelen, want de transfermarkt is nog open. Ik hoop dat hij de komende drie wedstrijden geen bal raakt en dat we daarna nog het hele seizoen van hem kunnen genieten."

De negentienjarige Engelsman imponeerde in de eerste duels van het seizoen. "Die is verschrikkelijk in vorm als hangende rechtsbuiten. Hij was zó goed in de Johan Cruijff Schaal, en ook tegen Galatasaray en FC Midtjylland. Ik hoorde analisten zeggen: die is na drie wedstrijden niet meteen veertig miljoen waard. Maar als het geld eenmaal gaat rollen…"