ADO wint topper tegen Volendam, ook TOP Oss nog foutloos na zege op VVV

13-08-2021 22:05 Laatste update: 22:17
123

ADO Den Haag en TOP Oss zijn de enige teams in de Keuken Kampioen Divisie die na twee duels nog foutloos zijn. De Eredivisie-degradant won vrijdag de topper bij FC Volendam met 1-3, terwijl de Brabanders te sterk waren voor VVV-Venlo (1-2).

FC Volendam - ADO Den Haag 1-3
FC Volendam kende op eigen veld een bliksemstart, want al na vier minuten schoot Denso Kasius raak. Niet veel later ging het echter al mis voor de ploeg van trainer Wim Jonk. Doelman Filip Stankovic kwam ver uit zijn doel, maar ging onder de bal door. Hij hield Amar Catic vast en kon met rood vertrekken. ADO kantelde vervolgens de wedstrijd. Catic bediende Thomas Verheydt, die voor zijn tweede treffer van het seizoen tekende. Kort voor rust kopte Boy Kemper raak uit een hoekschop.

Ondanks de ondertalsituatie was Volendam in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker. Mike Eerdhuijzen zag een inzet van de lijn worden gehaald. ADO trok de touwtjes daarna aan en ging op zoek naar een derde treffer. Verheydt en Vicente Besuijen kregen kansen, maar de 1-3 viel na een uur spelen. Eerdhuizen beging een overtreding op Breinburg en Sem Steijn verzilverde de strafschop.

TOP Oss - VVV-Venlo 2-1
VVV, dat net als ADO degradeerde, is een stuk moeizamer begonnen aan het seizoen. De Limburgers kwamen na rust op achterstand door een treffer van Justin Mathieu. Door een eigen doelpunt van Jan Lammers in de negentigste minuut leek VVV toch een punt te pakken, maar Stephan Buyl maakte in blessuretijd de winnende goal. TOP Oss gaat daardoor samen met ADO aan kop.

NAC Breda - Telstar 2-2
NAC kwam voor rust op een geruststellende voorsprong tegen Telstar. Pjotr Kestens en Odysseus Velanas scoorden op aangeven van Ralf Seuntjens. De Velsenaren knokten zich in de tweede helft echter terug. Gyliano van Velzen tekende eerst voor de aansluitingstreffer en hij maakte in de slotfase ook gelijk: 2-2. NAC wacht daardoor nog op zijn eerste zege.

MVV - De Graafschap 1-3
De Graafschap heeft zich herpakt van de nederlaag tegen Roda JC. De Superboeren kwamen na een kwartier op voorsprong tegen MVV Maastricht. Doelman Thijmen Nijhuis liet een schot los, waarna Joey Konings dankbaar profiteerde. Sven Blummel deed iets terug met een knappe volley, maar het antwoord van Giovanni Korte volgde meteen. Het bleef daarna lang spannend, maar De Graafschap hield mede dankzij Allan Delferriere stand. De MVV'er veroorzaakte een penalty en kreeg rood. Johnatan verzilverde het buitenkansje.

FC Emmen - FC Eindhoven 0-1
FC Emmen moet duidelijk nog zijn draai vinden op het tweede niveau. De ploeg van coach Dick Lukkien speelde vorige week gelijk tegen Telstar en verloor vrijdag op eigen veld van FC Eindhoven. Jasper Dalhaus was de matchwinner met een van richting veranderd afstandsschot tien minuten voor tijd.

Almere City FC - Jong FC Utrecht 1-1
Het Almere City FC van trainer Gertjan Verbeek liet zich opnieuw verrassen door een beloftenploeg. Na de nederlaag tegen Jong AZ, werd nu met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. Een vroege goal van Ilias Alhaft leek lange tijd genoeg, maar in de slotfase sloeg Mees Rijks toe. Vooraf werd in Almere stilgestaan bij het overlijden van oud-Almere-speler Jergé Hoefdraad.