Boadu en Monaco worstelen weer, extreem snel rood breekt Valencia niet op

13-08-2021 23:14
34

Myron Boadu en AS Monaco wachten nog op de eerste zege in de Ligue 1. De Nederlandse spits kon de Monegasken vrijdag tegen Lorient niet voor een nederlaag behoeden. Valencia, waar de geblesseerde Jasper Cillessen ontbrak, won met tien man van Getafe.

Lorient - AS Monaco 1-0
Myron Boadu beleeft een teleurstellende start met Monaco in de Ligue 1. De ploeg van Niko Kovac speelde vorige week met 1-1 gelijk bij Nantes en liep vrijdag in het mes tegen Lorient. Hoewel de Monegasken de bovenliggende partij waren, opende de thuisploeg de score via een strafschop van Terem Moffi. Daar bleef het bij. Boadu werd twaalf minuten na rust al vervangen door Wissam Ben Yedder.

Valencia - Getafe 1-0
Valencia leek zonder Cillessen een heel moeilijke avond tegemoet te gaan tegen Getafe na een bizar snelle rode kaart. Hugo Guillamón maakte na 32 seconden een overtreding op Nemanja Maksimovic en na ingrijpen van de VAR kon hij meteen gaan douchen. Toch kwam de thuisploeg na tien minuten op voorsprong. Carlos Soler benutte een strafschop na een overtreding op Denis Cherysev.

Met een man meer slaagde Getafe er niet in om de gelijkmaker te forceren. Toen Erick Cabaco na 76 minuten zijn tweede gele kaart kreeg waren de verhoudingen bovendien weer gelijk. Coach José Bordalás zag Valencia de zege vervolgens over de streep trekken tegen zijn voormalig werkgever.