Real Madrid reageert razendsnel en ontkent plannen om La Liga te verlaten

Real Madrid reageert razendsnel en ontkent plannen om La Liga te verlaten

14-08-2021 11:04 Laatste update: 11:29
80

Een even bijzondere als opvallende claim van Mundo Deportivo: Real Madrid zou de mogelijkheden onderzoeken om de Primera División te verlaten. De Koninklijke ligt overhoop met La Liga-baas Javier Tebas en ziet het wel zitten om in de Premier League te gaan spelen. Real ontkent echter in alle toonaarden.

Real-voorzitter Florentino Pérez zit achter het plan, schrijft de Catalaanse sportkrant. Hij is woest op Tebas, die de Spaanse grootmacht keer op keer zou tegenwerken. De spanningen tussen de bobo's liepen eerder al op tot het kookpunt vanwege de Super League-soap. Pérez was daar een groot voorstander van, maar Tebas deed er alles aan om de komst van die competitie te blokkeren.

Real ontkent
Nu La Liga ook nog strenge financiële beperkingen oplegt aan de clubs vanwege de coronacrisis én tegen de zin van Real een monsterdeal sloot met CVC Capital Partners over de verkoop van tien procent van de aandelen, is de maat vol voor Pérez. Hij overweegt het Spaanse voetbal de rug toe te keren, pakt MD groots uit. Overigens heeft Real Madrid razendsnel gereageerd middels een verklaring. De berichtgeving wordt afgedaan als 'onjuist, onmogelijk en absurd'.

Ontkentenis of niet, volgens Mundo Deportivo wil Real in ieder geval weten of het mogelijk is om de Primera División te verlaten en worden de mogelijkheden onderzocht. De medewerkers van Pérez kijken vooral naar de Premier League als potentiële nieuwe bestemming, maar ook is er informatie ingewonnen over het toetreden tot de Serie A of de Bundesliga. Het Engelse voetbal geniet echter de voorkeur vanwege het geld dat daar omgaat, klinkt het.

Overigens ligt niet alleen Real, maar ook aartsrivaal FC Barcelona in de clinch met La Liga. De strenge regels van de competitieorganisator zijn er volgens de Catalanen de oorzaak van dat Lionel Messi niet meer in Camp Nou speelt.